10 ting du kan selge i stedet for produktet ditt

Jeg møter mange selgere i løpet av helt ordinære hverdager. Svært mange selgere prøver å selge meg egenskaper, jeg har nok egenskaper rundt meg. Alt jeg har, har en eller annen egenskap, vi er selv proppfulle av egenskaper. 10 mm tykk skjerm… bare produsenter som bryr seg om sånt. Hvor ofte har ikke du også lest: «LCD med svært tynn skjerm» – jeg personlig har aldri sett TV fra 180 graders vinkel.


10 ting du kan selge i stedet for produktet ditt

 1. Kortere koketid – Jeg bryr meg ikke om du selger kasseroller eller stekeplater, om du gjør det raskere for meg å koke så slår jeg til.
 2. Besparelser – Du skal ikke selge «et strømbytte» eller «fylle ut skjema»-aktiviteter. Jeg vil ha noe som sparer mine utgifter markant uten at jeg må gjøre stort for det. Tryll!
 3. Et rent hus – Om du tilbyr tjenester som vaskehjelp eller kommer med en robot, eller får guttungen min til å vaske ved hjelp av et belønningssystem som gir mer internett-tid – jeg vil ha et rent hus og jeg liker ikke å vaske.
 4. Ei lykkelig kvinne – For meg handler det ikke om det er gull, eller teposer eller blomster. Jeg har ei fantastisk dame som jeg er så stolt av – om det du selger kan gjøre henne mer fornøyd – så kan jeg være interessert i det, vi menn er litt enkle sånn.
 5. En hyggelig kveld – God vin, god vin kan du alltid selge om du klarer å skape et bilde … nei vent, vin er kanskje et av få produkter du kan klare å selge til meg bare ved at det er vin… Stryk denne.
 6. Kunnskap – Jeg liker å lære og jeg elsker å lese bøker. Det er ikke boka du skal selge til meg, men hva jeg kan lære fra å lese den. Og når vi først er inne på det – det kan være at du også da kan selge kurs, online kurs og apper.
 7. En realisert drøm – Jeg har drømt om å være forfatter fra barnsben av. Derfor kjøpte jeg scrivener. Vet ikke om det hjelper, men en realisert drøm er et kraftig produkt.
 8. Den gode smak – Du selger meg ikke oppskriften, eller kompetansen til kjøkkenet – gode referanser hvor maten får skryt får meg til å ville spise. «Denne smaken har du aldri smakt før» selger bedre enn «Kjøp to gresshopper betal for 1»
 9. Enkelhet – jeg liker ting som gjør ting enkelt. Den vaskemaskinen som tørker og bretter tøy automatisk vil få seriøse investeringsvurderinger i denne husholdningen. Robotgressklipper er også ufattelig spennende. Ikke fordi jeg har behov for en dings som kjører rundt på plena, men jeg liker at ting er enkelt.
 10. Suksess – Jeg ønsker å oppnå bedre resultater – hjelp meg til å lykkes med diverse og du har kanskje fått til et salg.
 11. Noe jeg ikke har, men trenger nå. – Å skape et behov eller synliggjøre et behov er en kunst. Når jeg står og måker snø med en liten spade så er det lettere å selge meg en snøfreser, men det er «enkelhet» som gjør at jeg foretrekker spade foran snøfreser. Derfor må du løse det først.

Kvalitetsslips

Jeg er usikker på om denne historien er helt sann, jeg husker ikke lenger opprinnelsen, eller hvem som har fortalt det. Historien stammer fra min barndom hvor min bestefar tilsynelatende hadde kjøpt en del rimelige slips. Disse var pent dandert på et stativ, men solgte lite. Ryktet som jeg selv er med å spre er vel mer en god historie med et herlig poeng, men det sies at han satt opp prisen fordi folk liker ikke å kjøpe billige slips. Deretter ble det utsolgt. Da solgte han ikke lenger slips, men kvalitet skal skjønne.

Det hele handler helt enkelt om relasjoner – du som er selger må vite hva kjøperen trenger. Hvilke behov de har som du kan avhjelpe med. Deretter handler det om verdi, og om kjøper føler at du har rett verdi i forhold til hva man får tilbake. DET er årsaken til at jeg ikke kjøper snøfreser, litt for dyrt, kan gå i stykker, trenger vedlikehold. En spade er for meg sårt tiltrengt trim.